Pas LED Spots Toe

Het grote voordeel van LED spots is natuurlijk dat je de mogelijkheid hebt om de verlichting heel specifiek te kunnen richten. Zo kun je al je favoriete kunstwerken extra aandacht geven. Daarnaast zijn LED spots uiterst functioneel. Ze hebben vaak een stijlvol ontwerp dat gemakkelijk in verschillende ruimtes en stijlen past. Gebruik LED spots in de keuken en de woon- of slaapkamer. Maar ook in elk kantoor kun je met spots perfect uit de voeten. Ontwerpers en experts op het gebied van LED verlichting zullen voor jou blogs gaan schrijven en die zullen wij dan hier plaatsen. Maar nu eerst snel naar de basis: de woonkamer.

De woonkamer is één van de moeilijkste kamers om goed te verlichten omdat deze vaak voor verschillende activiteiten wordt gebruikt. De verlichting moet aan alle activiteiten kunnen worden aangepast. Met enkele losse lampen breng je op de juiste plaatsen licht aan of kun je licht weglaten, wanneer dit niet nodig is. Zo blijf je veel flexibiliteit behouden.

Het voordeel van dimbare LED spotjes

De momenten waarop je de woonkamer gebruikt, kunnen zeer divers zijn. Je hebt goed licht nodig om een tijdschrift te kunnen lezen, minder licht als je wat televisie wilt kijken en gedimd licht als er bezoek is. Wees iets creatiever dan alleen maar een plafondlamp in het midden van de kamer ophangen. De algemene verlichting kan bestaan uit een combinatie van plafondlampen, LED spots en verschillende lichtsystemen op rails of aan draden. Vloer- en tafellampen zijn erg geschikt voor het verlichten van de zithoek, bij een een lekkere luie stoel of naast de tv of de muziekinstallatie.

De leeftijd van de bewoners speelt ook een grote rol wanneer er wordt gekeken naar de behoefte aan licht. Oudere personen hebben vaak meer licht nodig voor dezelfde handelingen. Verlichting die dimbaar is, is hiervoor een perfecte oplossing. Handig is om – indien mogelijk – een vloerstopcontact te hebben in het midden van de kamer. Zo kun je een mooie LED lamp plaatsen zonder dat je last hebt van die lelijke snoeren.